Filter op:
Design thinking doorgronden en toepassen
In de cursus 'Design thinking doorgronden en toepassen' aan de Universiteit Utrecht leer je om te werken met de methode én analyseren we de wetenschappelijke onderbouwing van deze succesvolle methode.
Leergang Didactiek onderwijs voor professionals
Deze leergang ondersteunt docenten bij de (door)ontwikkeling van onderwijs voor professionals. Er is ruimte voor eigen leerdoelen, uitwisseling van ervaringen met collega’s en toepassing van het geleerde op de eigen onderwijspraktijk.
Leiderschap in het publieke domein
Geaccrediteerde executive master voor ervaren professionals in het publieke domein. De opleiding leidt op tot een academische titel en leert je een meervoudig perspectief op leiderschap hanteren in de eigen praktijk.
Borging toetskwaliteit en eindniveau voor examencommissies
In deze leergang gaan we dieper in op de verantwoordelijkheden van examencommissies, welke kennis over toetsen en beoordelen nodig is, en hoe de opleiding de rollen en taken op een verstandige manier kan vervullen.
Het begeleiden van keuzes maken
In deze workshop wordt aan de hand van een model inzichtelijk gemaakt wat kiezen inhoudt en wat dat van de student en de tutor vraagt.
Bestuur en beleid voor professionals
Dit masterprogramma is ontwikkeld voor professionals in de publieke sector, die zich bewust zijn van veranderingen in de samenleving en hierop willen inspelen.
Organisatie, cultuur en management
In dit masterprogramma krijg je inzicht in machts- en culturele processen in dienstverlenende organisaties die functioneren in een veranderende omgeving.
Proefdierkunde - basiscursus plus soortspecifieke cursus knaagdieren en konijn
De cursus Proefdierkunde is bestemd voor onderzoekers die dierproeven gaan opzetten en uitvoeren (ex. Art. 9. Wod). Voor bevoegdheid heb je twee certificaten nodig: de basiscursus én een soortspecifieke cursus.
Employability Skills
Hoe kun je ervoor zorgen dat studenten de vaardigheden die ze tijdens hun studie opdoen, gaan (h)erkennen en hierover leren communiceren?
Motivatie en zelfsturing
In deze workshop bespreken we modellen over motivatie en zelfsturing, die van belang zijn wanneer je hier als tutor aandacht aan wilt besteden.
Effectieve studievaardigheden aanleren
Leer in deze workshop hoe je als docent de studievaardigheden van je studenten kunt stimuleren.
Doe meer met toetsen
In deze cursus gaan we in op waaróm we toetsen, welke toets je kiest en hoe dat aansluit bij je toetsvisie.
Academische transitie
In deze tweedelige workshop gaan we in op de impact en betekenis van academische transitie, en bespreken we praktijkgerichte modellen die inzicht geven in wat er allemaal komt kijken bij academische transitie.
Doorstroomcijfers interpreteren en gebruiken
In deze workshop krijg je meer zicht op de loopbaan van je leerlingen in het vervolgonderwijs, en leer je hoe je de gegevens uit de NCO-rapportages hierbij gebruikt.
Leerlingen leren kiezen
In deze workshop bespreken we de theorie achter het maken van studiekeuzes. We focussen op hoe leerlingen een studiekeuze maken, en oefenen we met tools om ze te helpen reflecteren op hun studiekeuzeproces.
Werkgeheugen in de klas
Je leert aan de hand van wetenschappelijke inzichten hoe je instructieaanpassingen kunt inzetten om het werkgeheugen van leerlingen te ondersteunen.
Beeld- en Didactisch Coachen (opleiding)
In de opleiding Beeld- en Didactisch Coachen worden de basisvaardigheden van didactisch coachen geïntegreerd met Beeldcoaching.
Meer halen uit de NCO-rapportages (train-de-trainer)
In deze bijeenkomst laten we zien hoe je scholen kunt leren betekenis te geven aan de figuren uit de NCO-rapportages, en hoe je er concrete acties uithaalt.
Onderzoek van promovendi begeleiden
In deze cursus leer je omgaan met de verschillende rollen die je hebt bij het begeleiden van promovendi, en vergroot je je eigen handelingsrepertoire.
English Pronunciation (for Lecturers)
This course is aimed at teachers who want to improve their English pronunciation and learn to speak more fluently.
Soort-specifieke proefdierkundecursus pluimvee en andere vogels
De soort-specifieke Proefdierkunde cursus pluimvee en andere vogels is bestemd voor onderzoekers die dierproeven gaan opzetten en uitvoeren waarin met pluimvee en andere vogels gewerkt wordt (ex. Art. 9. Wod). Let op: voor het verkrijgen van een bevoegdheid heb je twee certificaten nodig: de basiscursus EN een soortspecifieke cursus.
IAMA Pro: praktische verdieping
In deze cursus leer je om het Impact Assessment Mensenrechten en Algoritmes (IAMA) in jouw organisatie te gebruiken en anderen hierin te begeleiden.
Leiderschap in Cultuur Zeeland (LinC Zeeland)
LinC Zeeland is leerprogramma van 8 maanden voor professionals uit de culturele sector, die werkzaam zijn binnen de provincie Zeeland en willen groeien in hun leiderschap.
Educatieve module
Word leraar en volg de Educatieve module aan de Graduate School of Teaching van de Universiteit Utrecht. Met deze 30 EC module behaal je een beperkte tweedegraads bevoegdheid, waarmee je les kunt geven in alle klassen van het vmbo en de onderbouw van havo/vwo.
Diversiteitssensitief lesgeven in de praktijk
In de cursus werk je aan een eigen onderwijsdilemma in relatie tot (culturele) diversiteit. Je voert een klein actiegericht onderzoek uit naar dit dilemma. Je gebruikt hierbij o.a. input van peers en begeleiders.