Het begeleiden van keuzes maken

  • LocatieUtrecht
  • Duur2,5 uur
  • StartmomentDatum volgt nog
  • VoertaalNederlands, Engels
  • OnderwijsvormOp locatie
  • DiplomeringCertificaat
  • Prijs€225

Als tutor begeleid je studenten bij het maken van keuzes. Veel studenten hebben niet helder voor ogen wat ze precies willen en vinden het ontzettend lastig knopen door te hakken. Het is een uitdaging om als tutor in zo’n proces coachend op te treden, want uiteindelijk moet de student zich een keuze toe-eigenen en zich daaraan committeren.

In deze workshop wordt aan de hand van een model inzichtelijk gemaakt wat kiezen inhoudt en wat dat van de student en de tutor vraagt. Deelnemers zullen eerst zelf ervaren hoe een keuzeproces op een goede manier doorlopen kan worden. Vervolgens zal op basis van de opgedane inzichten een vertaalslag worden gemaakt naar de eigen tutorpraktijk.

Leerdoelen

Na afloop van deze workshop:

  • ben je in staat om de verschillende schakels waaruit een keuzeproces bestaat te doorlopen en evalueren,
  • kun je op gerichte wijze aandacht besteden aan de rationele én emotionele aspecten en persoonlijke valkuilen bij keuzes maken,
  • kun je doelgerichte werkvormen ontwerpen die je in staat stellen op effectieve wijze aandacht te besteden aan dit thema in je eigen tutoraatspraktijk.

Geschikt voor

Tutoren/docenten, studieadviseurs, studieloopbaanbegeleiders en decanen

Kosten voor UU-docenten

UU-docenten kunnen gebruikmaken van O&T eenheden (mits beschikbaar) of deelnemen tegen gereduceerd tarief. In beide gevallen in overleg met de eigen faculteit.

Datum

16 april 2024

Tijd

14.30 - 17.00 uur

Locatie

Utrecht Science Park

Incompany / maatwerk?

We bieden deze cursus ook incompany aan, als maatwerktraject. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee. Stuur een mail naar: onderwijsadviesentraining@uu.nl

Trainer

drs. Elma Zijderveld

drs. Elma Zijderveld

Werk je bij de Universiteit Utrecht? Op het aanmeldformulier moet een WBS-nummer worden ingevuld voor de facturatie. De tutorcoördinator van je faculteit kan deze informatie verstrekken.

LET OP: Aanmelding als medewerker of als (ex)student

Ben je medewerker met een SolisID?

Nadat je op de Aanmeld-button hebt geklikt, kies je voor ‘Maak een account aan’ in de rechterkolom.

Ben je (ex)student?

Nadat je op de Aanmeld-button hebt geklikt, kies je voor een van de buttons in de linkerkolom.

Heb je een (onderwijskundige) vraag, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee.

Neem contact met ons op via: onderwijsadviesentraining@uu.nl of 030 253 2261.

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training traint onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven scholen en opleidingen onderwijskundig advies. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk om tot nieuwe perspectieven te komen. Onderwijsadvies & Training is onderdeel van de Universiteit Utrecht.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.