Basistraining voor tutoren

  • LocatieUtrecht
  • Duur2,5 uur
  • StartmomentDate to be announced
  • VoertaalDutch, English
  • OnderwijsvormOn location
  • DiplomeringCertificate
  • Prijs€225

De rol van tutor is wezenlijk anders dan de rol van docent. Als docent ben je gericht op vakinhoud en vaardigheden. Als tutor help je studenten hun weg te vinden en zich thuis te voelen op de universiteit. Zo besteed je aandacht aan motivatie, het ontwikkelen van studievaardigheden en vaardigheden die nodig zijn om effectief te zijn op de arbeidsmarkt of in het onderzoeksveld. Tutoren helpen studenten ook bij het maken van keuzes, zowel op gebied van de persoonlijke kant (wat past bij je, hoe zie je je toekomst) als op gebied van de programma’s en richtingen die de universiteit biedt.

In deze workshop werken we aan basisvaardigheden van de tutor:

  • Het creëren van een veilige leeromgeving.
  • De kunst van studenten coachen met behulp van vragen stellen. - De bal bij de student neerleggen: hoe stimuleer je het nemen van eigen verantwoordelijkheid?
  • En wat zijn de grenzen van je rol?

Na afloop weet je wat je nodig heb om deze rol op een bewuste manier in te vullen.

Geschikt voor

Tutoren/docenten, studieadviseurs, studieloopbaanbegeleiders en decanen

Kosten voor UU-docenten

UU-docenten kunnen gebruikmaken van O&T eenheden (mits beschikbaar) of deelnemen tegen gereduceerd tarief. In beide gevallen in overleg met de eigen faculteit.

Aanmelding binnenkort mogelijk

Binnenkort is aanmelden mogelijk. Meld je nu al vrijblijvend aan voor de wachtlijst.

Incompany / maatwerk?

We bieden deze cursus ook incompany aan, desgewenst op maat gemaakt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Trainer

drs. Elma Zijderveld

drs. Elma Zijderveld

Trainer

mr. Angela Markenhof

Heb je een (onderwijskundige) vraag, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee.

Neem contact met ons op via: onderwijsadviesentraining@uu.nl of 030 253 2261.

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training traint onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven scholen en opleidingen onderwijskundig advies. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk om tot nieuwe perspectieven te komen. Onderwijsadvies & Training is onderdeel van de Universiteit Utrecht.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Volg ons via: