Motivatie en zelfsturing

  • LocatieUtrecht
  • Duur2,5 uur
  • StartmomentDatum volgt nog
  • VoertaalNederlands, Engels
  • OnderwijsvormOp locatie
  • DiplomeringCertificaat
  • Prijs€225

Van een tutor wordt verwacht dat deze studenten kan begeleiden bij het ontwikkelen van hun studievaardigheden en goed studeergedrag. Het gaat veelal om zaken als effectief studeren, (studie-)motivatie, planning en een zelfstandige studiehouding. Studenten hebben vooral moeite met het reguleren van hun eigen studiegedrag; hoe ga je goed om met langetermijnverplichtingen versus de kortetermijnverleidingen? Hoe kun je hier een bijdrage aan leveren als tutor en hoe zorg je dat de verantwoordelijkheid voor de studievoortgang bij de student zelf blijft liggen?

In deze workshop bespreken we modellen over motivatie en zelfsturing, die van belang zijn wanneer je hier als tutor aandacht aan wilt besteden. Deelnemers ervaren eerst zelf wat hen motiveert, op welke wijze zij hun eigen gedrag sturen en waar dit voor verbetering vatbaar is. Op basis van deze inzichten is er ruimte om met elkaar de consequenties voor de begeleidingspraktijk vast te stellen en deze te vertalen naar een gespreksformat of werkvorm waarmee de zelfsturing van studenten gestimuleerd wordt.

Leerdoelen

Na afloop van de workshop kun je:

  • aan de hand van toegankelijke modellen uitleggen welke factoren van invloed zijn op motivatie en zelfsturing,
  • duiden wat de student nodig heeft om zichzelf te motiveren en diens gedrag in een richting te sturen die de student wil,
  • doelgerichte werkvormen ontwerpen die je in staat stellen op effectieve wijze aandacht te besteden aan deze thema’s in je eigen tutoraatspraktijk.

Bestemd voor

Tutoren/docenten, studieadviseurs, studieloopbaanbegeleiders en decanen.

Kosten voor UU-docenten

UU-docenten kunnen gebruikmaken van O&T eenheden (mits beschikbaar) of deelnemen tegen gereduceerd tarief. In beide gevallen in overleg met de eigen faculteit.

Datum

Binnenkort komt er een nieuwe datum

Tijd

14:30 - 17:00 uur

Locatie

Utrecht Science Park

Incompany / maatwerk?

We bieden deze cursus ook incompany aan, desgewenst op maat gemaakt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Trainer

drs. Elma Zijderveld

drs. Elma Zijderveld

Trainer

mr. Angela Markenhof

Inschrijven voor deze cursus is nog niet mogelijk. Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer het mogelijk is om in te schrijven? Meld je dan vrijblijvend aan voor de wachtlijst.

Op het aanmeldformulier moet een WBS-nummer worden ingevuld voor de facturatie. De tutorcoördinator van de faculteit kan deze informatie verstrekken.

Aanmelden

De aanmeldmogelijkheid verschijnt binnenkort

Zet mij op de wachtlijst

Heb je een (onderwijskundige) vraag, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee.

Neem contact met ons op via: onderwijsadviesentraining@uu.nl of 030 253 2261.

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training traint onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven scholen en opleidingen onderwijskundig advies. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk om tot nieuwe perspectieven te komen. Onderwijsadvies & Training is onderdeel van de Universiteit Utrecht.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Volg ons via: