Filter by:
Endoscopie neusgang, sinoscopie en gastroscopie paard
De faculteit diergeneeskunde (Universiteitskliniek voor Paarden) biedt voor paardendierenartsen die zich verder willen bekwamen op het gebied van endoscopie twee workshops aan.
Ruimtelijke ordening in een veranderend klimaat
In deze cursus leer je wat een veranderend klimaat betekent voor de ruimtelijke ordening. Aanpak: kennis uit de sociale- en natuurwetenschappen, perspectieven op de toekomst en reflectie op je eigen praktijk.
Symposium Ombudsfunctionaris: uitkomst of illusie?
Op dinsdag 28 november 2023 organiseert de Universiteit Utrecht in het Academiegebouw het symposium van de ombudsfunctionaris. Het thema: 'ombudsfunctionaris: uitkomst of illusie?' staat deze middag centraal.
Leiderschap in Cultuur Noord (LinC Noord)
Leiderschap in Cultuur Noord is een leerprogramma van 12 maanden voor Ieiders in de cultuur die mee willen werken aan de versterking van de kunst, cultuur en creatieve sector in Groningen, Drenthe en Friesland.
Leiderschap voor verenigingsdirecteuren
Academisch leiderschapsprogramma voor (toekomstige) directeuren van belangenbehartigende verengingen. In samenwerking met De Nederlandse Associatie.
Ethiek in publieke dienstverlening
Deze masterclass biedt ambtenaren een gestructureerd stappenplan om ethische reflectie en dialoog in hun organisatie te bevorderen en verankeren.
Aanbestedingsrecht voor de inkooppraktijk
In dit executive programma leer je meer over de aspecten van het aanbestedingsrecht die je nodig hebt om zo doelmatig en correct mogelijk te kunnen inkopen.
Profileringscursus Strafrecht
Binnen de Profileringscursus Strafrecht wordt het hele spectrum van het straf(proces)recht aan de hand van recente jurisprudentie behandeld.
Impact Assessment Mensenrechten en Algoritmes (IAMA)
Deze cursus geeft handvatten voor het gebruik van het IAMA envoor het begeleiden van collega's die aan de slag willen met het instrument.
Laboratory animal science -basic course and species-specific course rodents and rabbit
The introduction course to Laboratory Animal Science is intended for researchers who are going to plan and perform animal experiments (ex. Art. 9. Wod).
Clinical Epidemiology
This course focuses on the principles and practice of clinical epidemiology, and elaborates on examples from relevant literature.
Proefdierspecialist (ex art.13.f.3.a. Wod)
Deze opleiding is bestemd voor functionarissen die binnen de Instantie voor Dierenwelzijn de taken uitvoeren van artikel 13f3a van de Wet op de dierproeven (Wod).
Door deze opleiding zullen de proefdierspecialisten hun toezichthoudende en adviserende taak op een professionele wijze kunnen uitvoeren. Dit zal uiteindelijk leiden tot een betere kwaliteit van dierexperimenteel onderzoek en verbeterd welzijn van proefdieren, en onnodig gebruik van proefdieren voorkomen.
Leiderschap in Cultuur Artistiek (LinC A)
LinC A is een programma ontwikkeld voor artistiek leiders, makers, en kunst- en cultuurprofessionals die hun conceptuele, methodologische en strategische bagage willen verdiepen en verbinden.
Meldingsplichtige aandoeningen bij runderen
Meldingsplichtige aandoeningen, dierziekten rundvee door praktiserende dierenartsen
Understanding child development - from synapse to society (MOOC)
In this course (MOOC) you will learn about the complexities of child development and how a surprisingly rich number of factors influence development at many different levels of organisation.
Introduction to Epidemiology
This course will provide you with insights into the basic terminology and principles of epidemiology. These range from the history and design of epidemiological research to the different measures of frequency and association.
Systematic Reviews in Intervention Research (online)
Systematic reviews use a systematic and transparent approach to identify all relevant articles, appraise the risk of bias, examine sources of variation, and, if appropriate, meta-analyse the results of the primary studies.
Clinical Epidemiology (MOOC)
This free MOOC teaches the principles and practice of clinical epidemiology, drawing on real problems faced by medical professionals and elaborating on existing examples of clinical research.
Supervising PhD Research
Supervisors participating in this course will expand their own repertoire and gain more insight in their style and possibilities of guiding PhD’s.
Decaan in de klas
In deze workshop bespreken we hoe je in klasverband aan de slag gaat met studiekeuze, en welke activerende werkvormen hierbij passen. We testen ze in de praktijk, en scherpen ze aan.
Academische transitie
In deze tweedelige workshop gaan we in op de impact en betekenis van academische transitie, en bespreken we praktijkgerichte modellen die inzicht geven in wat er allemaal komt kijken bij academische transitie.
Leerlingen leren kiezen
In deze workshop bespreken we de theorie achter het maken van studiekeuzes. We focussen op hoe leerlingen een studiekeuze maken, en oefenen we met tools om ze te helpen reflecteren op hun studiekeuzeproces.
Supervising PhD research: Next level
This course helps you expand your repertoire of interventions and sharpens your effectiveness in supervising PhD research.
Leiderschap in Cultuur (LinC)
Leiderschap in Cultuur (LinC) is een programma voor en door leiders in de culturele sector. Culturele leiders krijgen de mogelijkheid hun leiderschap, visie en innovatief vermogen verder te ontwikkelen. Leidinggevenden, ondernemers en cultuurmakers buigen zich in LinC over ontwikkelingen en trends, samenwerking, nieuwe businessmodellen en persoonlijk leiderschap.
Coachen van startende collega's: professionalisering van docentcoaches
In dit traject werk je aan de ondersteuning van de ontwikkeling van docenten en aan je eigen leerproces als coach.