Verplegingswetenschap

  • LocatieUtrecht
  • Duur2 jaar
  • StartmomentSeptember 2024
  • VoertaalNederlands
  • OnderwijsvormOp locatie
  • DiplomeringMaster diploma
  • Prijs€4.112

Waarom Verplegingswetenschap?

Ontwikkel nieuwe wetenschappelijke kennis en vertaal deze naar de zorgpraktijk. Wil je werk en studie combineren? Dan is het deeltijdmasterprogramma Verplegingswetenschap van de Universiteit Utrecht iets voor jou.

Om verzekerd te blijven van kwalitatief goede zorg is er voortdurend behoefte aan nieuwe kennis. Kennis gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en onderzoek. Daar hoort natuurlijk ook een effectieve vertaling naar de zorgpraktijk bij, de zogenoemde ‘evidence based practice’. Het masterprogramma Verplegingswetenschap realiseert dit door inzichten uit de wetenschap en ervaringen uit de verpleegkundige praktijk met elkaar te verbinden.

Iets voor jou?

In het onderwijsprogramma leer je verschillende onderzoeksmethoden en instrumenten kennen. Daarnaast ligt een belangrijk accent op het in kaart brengen van bestaande wetenschappelijke kennis, onder andere door systematisch literatuuronderzoek en het zelfstandig ontwikkelen van nieuwe kennis via wetenschappelijk onderzoek. Dit gebeurt in het tweede masterjaar, bij voorkeur in een van de onderzoeksgroepen binnen het UMC Utrecht. Deze zijn vaak in samenwerking met de hoogleraar Verplegingswetenschap of in een onderzoeksgroep van een van onze samenwerkingspartners in het land. De master wordt afgesloten met een afstudeeronderzoek. Ben jij die ambitieuze en nieuwsgierige professional met een life sciences bachelor (bijv. hbo-v) en aantoonbare belangstelling voor verpleegkunde?

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en aanmelden

Fit for the future - onderwijs in het UMC Utrecht

Contact

UMC Utrecht Onderwijszaken

Klinische gezondheidswetenschappen

OnderwijszakenKGW@umcutrecht.nl

088 755 35 40

Ervaringen met Verplegingswetenschap