Interpretatie bloed- en urine-uitslagen voor gezelschapsdieren

  • StartmomentOp aanvraag
  • VoertaalNederlands, Engels
  • OnderwijsvormOp locatie
  • DiplomeringAccreditatiepunten

Wij bieden op aanvraag onderwijs voor dierenartsen of paraveterinairen aan. Dit onderwijs is gericht op laboratoriumdiagnostiek voor gezelschapsdieren: een praktijk of een groep van praktijken kan via ovp.vet@uu.nl een aanvraag indienen om op maat een onderwijsprogramma samen te stellen en een prijsopgave te ontvangen.

Het onderwijsprogramma kan variëren van een losse module tot een multimodulaire leergang.

Doelgroep van dit maatwerkprogramma:

Deelnemers zijn dierenartsen of paraveterinairen die regelmatig bezig zijn met of zich meer willen toeleggen op het uitvoeren en interpreteren van laboratoriumdiagnostiek van bloed- en urinemonsters van de hond en de kat.

Inhoud:

Aan de hand van casuïstieken worden voor iedere afwijkende parameter de belangrijkste verklaringen besproken. Op basis van het totaalbeeld wordt vervolgens een waarschijnlijkheidsdiagnose bedacht, waarna getoetst wordt of hiermee alle afwijkende parameters verklaard worden. Daarmee is de basis gelegd voor een diagnostisch en/of therapeutisch plan.

Het incompanyprogramma laboratoriumdiagnositek voor gezelschapsdieren kan worden aangevraagd door een praktijk of een groep praktijken. In overleg wordt er bepaald wat de duur en specifieke inhoud van het programma wordt.

In het kort:

  • Dit incompany programma wordt gegeven door Hans Kooistra, hoogleraar interne geneeskunde van gezelschapsdieren;
  • Aan dit programma kunnen maximaal 20 deelnemers (dierenartsen of paraveterinairen) deelnemen;
  • De duur van dit programma is afhankelijk van uw wens, variërend van los modulair tot een langer lopende multimodulaire leergang van meerdere dagdelen;
  • Dit programma wordt op de eigen kliniek of een externe locatie gegeven; NB: projectieapparatuur op de locatie is een vereiste.

Docent:

Prof. dr. H.S. Kooistra

Prof. dr. H.S. Kooistra
  • Hans Kooistra is hoogleraar en zijn taken omvatten patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek in de interne geneeskunde van gezelschapsdieren, met speciale nadruk op endocrinologie.

Een praktijk of een groep van praktijken kan via ovp.vet@uu.nl een aanvraag indienen om op maat een onderwijsprogramma samen te stellen en een prijsopgave te ontvangen.

De accreditatiepunten voor dit onderwijs worden aangevraagd en geregistreerd bij PE-veterinair.

Voor meer informatie:

Onderwijs voor Professionals Diergeneeskunde

Onderwijs voor Professionals Diergeneeskunde