Gezondheidswetenschappen voor Zorgprofessionals

  • LocatieUtrecht
  • Duur2 jaar
  • StartmomentSeptember 2024
  • VoertaalNederlands
  • OnderwijsvormOp locatie
  • DiplomeringMaster diploma
  • Prijs€4.112

Waarom Gezondheidswetenschappen voor Zorgprofessionals?

Werk je in het zorgveld als logopedist, diëtist, huidtherapeut, verloskundige, ergotherapeut, medische hulpverlener, optometrist, orthoptist, mondhygiënist of podotherapeut en wil je bijdragen aan de verbetering van de zorg door jouw beroepsgroep? Wil je naast je werk studeren in een multidisciplinaire omgeving met gemotiveerde docenten en medestudenten? Dan is deze master iets voor jou.

Dit masterprogramma is gericht op zorgprofessionals werkzaam in kleinere paramedische vakgebieden die pioniers nodig hebben voor de academisering van deze vakgebieden, omdat juist daar nog veel vraag is naar wetenschappelijke onderbouwing en innovatie van de zorgpraktijk. Daarnaast is de gezondheidszorg voortdurend in ontwikkeling. Voorbeelden hiervan zijn de toenemende inzet van technologie, veranderende bevolkingssamenstelling, verandering van visie op gezondheid en welzijn, wijzigingen in de financiering van de zorg en multimorbiditeit. Om verzekerd te blijven van kwalitatief goede zorg is voortdurend behoefte aan nieuwe kennis en competenties die aansluiten bij deze veranderingen.

Iets voor jou?

Je leert werken met verschillende onderzoeksmethoden en –instrumenten passend bij de pionierende professionals en je leert literatuur kritisch te beoordelen. Tijdens de opleiding draag je zelfstandig én in groepsverband bij aan onderzoeks- en innovatieprojecten, onder supervisie van ervaren onderzoekers. Je leert onderzoek opzetten om kennis te ontwikkelen ten behoeve van de zorg in jouw vakgebied. Via een keuzevak kun je een eigen accent aanbrengen binnen je opleiding gericht op onderzoek, onderwijs, kwaliteit van zorg, leiderschap of beleid. Het tweede masterjaar sluit je af met een individueel afstudeeronderzoek binnen jouw eigen vakgebied.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en aanmelden

Fit for the future - onderwijs in het UMC Utrecht

Contact

UMC Utrecht Onderwijszaken

Klinische gezondheidswetenschappen

OnderwijszakenKGW@umcutrecht.nl

088 755 35 40