Fysiotherapiewetenschap

  • LocatieUtrecht
  • Duur2 jaar
  • StartmomentSeptember 2024
  • VoertaalNederlands
  • OnderwijsvormOp locatie
  • DiplomeringMaster diploma
  • Prijs€4.112

Waarom Fysiotherapiewetenschap?

Gaat de zorg je aan het hart en wil je bijdragen aan blijvende verbetering? Zie jij het als een uitdaging fysiotherapeutische zorgverlening te evalueren en nieuwe wetenschappelijke kennis te ontwikkelen voor zowel ziekenhuizen, gezondheidscentra als de particuliere praktijk? Wil jij inzichten uit de wetenschap en ervaringen uit de fysiotherapeutische praktijk met elkaar te verbinden? Kies dan voor het deeltijdmasterprogramma Fysiotherapiewetenschap.

Om verzekerd te blijven van kwalitatief goede fysiotherapeutische zorg is er voortdurend behoefte aan nieuwe kennis. Binnen het masterprogramma Fysiotherapiewetenschap word je opgeleid tot wetenschappelijk onderzoeker, kennisdeler en implementator van zorgvernieuwingen. Je leert wetenschappelijke kennis te ontwikkelen, verspreiden en integreren in de gezondheidszorg, de fysiotherapie in het bijzonder. Vanuit je onderzoekscompetenties kun je een rol spelen in veranderingsprocessen, met als doel kwaliteit en doelmatigheid van het vak fysiotherapie te verbeteren.

Iets voor jou?

In het onderwijsprogramma leer je verschillende onderzoeksmethoden en instrumenten kennen. Via systematisch literatuuronderzoek breng je bestaande wetenschappelijke kennis in kaart. Tijdens de opleiding leer je zelfstandig én in groepsverband te werken aan onderzoeks- en innovatieprojecten. Deze projecten staan onder supervisie van ervaren onderzoekers binnen het fysiotherapeutisch werkveld, die ook als docent binnen de opleiding optreden. Het onderzoek in je tweede masterjaar sluit je af met een afstudeeronderzoek. Ben jij die ambitieuze professional met een life sciences bachelor en aantoonbare belangstelling voor fysiotherapie? Dan is Fysiotherapiewetenschap iets voor jou.

Fit for the future - onderwijs in het UMC Utrecht

Contact

UMC Utrecht Onderwijszaken

Klinische gezondheidswetenschappen

OnderwijszakenKGW@umcutrecht.nl

088 755 35 40