Apotheekbeheer in de dierenartsenpraktijk

  • Duur4 uur
  • StartmomentOp aanvraag
  • VoertaalNederlands
  • OnderwijsvormOnline
  • Prijs€100

Apotheekbeheer in de dierenartsenpraktijk

In deze cursus worden er handvatten gegeven aan hoe een dierenartspraktijk invulling kan geven aan de wettelijke eisen die gesteld worden aan het apotheekbeheer. De e-module kan geheel zelfstandig doorlopen worden.

Elke dierenarts heeft het recht om diergeneesmiddelen op voorraad te hebben en om deze af te leveren aan diereigenaren. Aan dit apotheekrecht hangen een aantal plichten. Wil jij hier meer over leren? In deze cursus over apotheekbeheer in de Nederlandse dierenartsenpraktijk worden praktische handvatten behandeld en leer je meer over hoe in de praktijk invulling kan worden gegeven aan de wettelijke eisen die gesteld worden in het apotheekbeheer.

Doelgroep van apotheekbeheer dierenartspraktijk

De cursus is primair bedoeld voor dierenartsen en paraveterinairen die werkzaam zijn in een dierenartsenpraktijk in Nederland.

Inhoud van de cursus apotheekbeheer in de dierenartsenpraktijk

Het apotheekbeheer is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse werk in een dierenartsenpraktijk. Het is daarom verstandig om deze module met alle, bij het apotheekbeheer, betrokken medewerkers te volgen.

Veel informatie is te vinden in de Wet Dieren en de bijbehorende Besluiten en Regelingen. Maar omdat dit voor dierenartsen en paraveterinairen erg taaie kost is, worden deze zaken (en vele andere) in deze e-module op een luchtige manier behandeld. Er zullen handvatten worden gegeven hoe de praktijk invulling kan geven aan de wettelijke eisen die gesteld worden aan het apotheekbeheer. De e-module kan geheel zelfstandig doorlopen worden.

Er worden vragen gesteld waarop de cursist eerst moet antwoorden. Daarna verschijnt het antwoord of een toelichting in beeld. Het volledig doorlopen van de cursus duurt ca 4 uur. Naast de e-module krijgt de cursist toegang tot een naslagwerk waarin alle informatie die in de module is behandeld, snel en eenvoudig terug te zoeken is.

Programma

In de module Apotheekbeheer in de dierenartsenpraktijk wordt onder andere behandeld:

  • Eisen aan de inrichting en voorzieningen
  • Verantwoording van het opiatengebruik
  • Verplichte informatie die meegeleverd moet worden bij het afgeven van medicatie
  • Voorraadbeheer waaronder tracking en tracing van diergeneesmiddelen
  • De maximaal mee te geven hoeveelheid medicatie

Startmoment

On demand

Locatie

Online

Ziekenhuisapotheker

dr. I.M. (Inge) van Geijlswijk

dr. I.M. (Inge) van Geijlswijk

Apotheker

Drs. S.J. (Sietske) Mesu

Drs. S.J. (Sietske) Mesu

Apotheker

Drs. E.A. (Esther) Winter

Drs. E.A. (Esther) Winter

Over de docenten

De docenten die de cursus verzorgen zijn werkzaam bij de Apotheek van de faculteit Diergeneeskunde. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor het Master onderwijs over Veterinaire Farmacie, hieronder valt ook het onderdeel Apotheekbeheer. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor het apotheekbeheer binnen de Apotheek van de faculteit Diergeneeskunde en voor het beheer van de afdelingsvoorraden in de diverse klinieken van de faculteit Diergeneeskunde.

Bijzonderheden

De link met toegang tot de e-module Apotheekbeheer in de dierenartsenpraktijk wordt binnen enkele dagen toegestuurd. Daarnaast krijgt de deelnemer toegang tot een naslagwerk waarin alle informatie die in de module wordt behandeld, snel en eenvoudig terug te zoeken is. Het naslagwerk wordt tegelijk digitaal aangeboden met de e-module.

Toegang tot het Ulearning platform

Na aanmelding en betaling ontvangt de deelnemer na enkele dagen per email een link naar de e-module. Hiermee kun je je registreren en krijg je toegang tot de e-module op het online ULearning-platform.

Aanmelden

Schrijf je nu in

Voor inhoudelijke vragen

Drs. S.J. (Sietske) Mesu

Drs. S.J. (Sietske) Mesu

Voor logistieke vragen

Onderwijs voor Professionals (OvP)