• LocatieUtrecht
  • Duur2,5 uur
  • StartmomentDatum volgt nog
  • VoertaalNederlands, Engels
  • OnderwijsvormOp locatie
  • DiplomeringCertificaat
  • Prijs€225

Als tutor help je studenten zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. Ook studenten vinden het belangrijk dat hier in de opleiding aandacht voor is. Ze willen bij het afronden van hun studie het gevoel hebben dat ze niet alleen iets weten, maar ook iets kunnen waar men in de praktijk op zit te wachten. Hoe kun je ervoor zorgen dat studenten de vaardigheden die ze tijdens hun studie opdoen, gaan (h)erkennen en hierover leren communiceren?

In deze workshop gebruiken we een model dat handvatten biedt om de employability skills voor studenten toegankelijk te maken. Als deelnemer zul je allereerst ervaren hoe je je eigen employability skills in kaart kunt brengen en welke je nog verder kunt ontwikkelen. Vervolgens wordt de vertaalslag gemaakt naar concrete opdrachten en werkvormen die je in staat stellen om in het tutoraat op aantrekkelijke wijze aandacht te besteden aan het ontwikkelen van deze employability skills.

Leerdoelen

Na afloop van de cursus:

  • kun je definiëren wat employability skills zijn
  • ben je in staat om deze skills aan de hand van een model in kaart te (laten) brengen
  • kun je doelgerichte werkvormen ontwerpen die je in staat stellen op effectieve wijze aandacht te besteden aan dit thema in je eigen tutoraatspraktijk.

Geschikt voor

Tutoren/docenten, studieadviseurs, studieloopbaanbegeleiders en decanen

Kosten voor UU-docenten

UU-docenten kunnen gebruikmaken van O&T eenheden (mits beschikbaar) of deelnemen tegen gereduceerd tarief. In beide gevallen in overleg met de eigen faculteit.

Blijf op de hoogte

Deze cursus is nog niet gepland, dus aanmelden is nog niet mogelijk. Wil je een bericht ontvangen wanneer er nieuwe data gepland zijn? Meld je vrijblijvend aan voor de wachtlijst.

Incompany / maatwerk?

We bieden deze cursus ook incompany aan, desgewenst op maat gemaakt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Trainer

drs. Elma Zijderveld

drs. Elma Zijderveld

Trainer

mr. Angela Markenhof

Heb je een (onderwijskundige) vraag, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee.

Neem contact met ons op via: onderwijsadviesentraining@uu.nl of 030 253 2261.

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training traint onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven scholen en opleidingen onderwijskundig advies. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk om tot nieuwe perspectieven te komen. Onderwijsadvies & Training is onderdeel van de Universiteit Utrecht.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Volg ons via: