Endoscopie neusgang, sinoscopie en gastroscopie paard

 • LocatieUtrecht
 • DuurVanaf 4 uur
 • Startmoment27 februari 2024
 • VoertaalNederlands
 • OnderwijsvormOp locatie
 • DiplomeringAccreditatiepunten
 • Prijsvanaf €450,-

Workshops endoscopie Paard

De faculteit diergeneeskunde (Universiteitskliniek voor Paarden) biedt voor paardendierenartsen die zich verder willen bekwamen op het gebied van endoscopie twee workshops aan die focussen op endoscopie neusgang en sinoscopie paard en de gastroscopie bij het paard. De beide workshops duren 1 dagdeel (4 uur), het is mogelijk beide cursussen achter elkaar te volgen.

Workshop endoscopie neusgang en sinoscopie paard

Deze workshop zal bestaan uit enkele inleidende lezingen waarin de principes van endoscopie, de neus/sinus anatomie in relatie tot endoscopie en de diagnostische/therapeutische waarde endoscopie van neusgang en sinus aan bod komen. Aansluitend zullen er in het wetlab enkele demonstraties gegeven worden en zullen de verschillende technieken door de deelnemers uitgebreid geoefend kunnen worden op kadaver materiaal.

Met deze workshop vallen 4 accreditatiepunten te verdienen

Workshop gastroscopie paard

Deze workshop zal bestaan uit enkele inleidende lezingen waarin de principes van endoscopie, de anatomie en de techniek en diagnostische waarde van gastroscopie aan bod komen. Aansluitend zullen er in de Universiteitskliniek enkele demonstraties gegeven worden en zal de techniek door deelnemers geoefend kunnen worden.

Met deze workshop vallen 4 accreditatiepunten te verdienen

Kosten Workshops

Workshop

Prijs

Workshop endoscopie neusgang en sinoscopie paard

€475,-

Workshop gastroscopie paard

€450,-

Beide workshops

€925,-

Deelnemers in het lab

Endoscopie en gastroscopie paard

Workshops endoscopie Paard

Onderstaande workshops zijn voor paardendierenartsen die zich verder willen bekwamen op het gebied van endoscopie. De workshops focussen op endoscopie neusgang en sinoscopie paard en de gastroscopie bij het paard. De beide workshops duren 1 dagdeel (4 uur), het is mogelijk beide cursussen achter elkaar te volgen.

Workshop Endoscopie neusgang en sinoscopie paard - VOL

Deze workshop vindt plaats op 27 februari 2024 van 08.30 - 13.00 in de Universiteitsklinkiek voor Paarden Utrecht. Aansluitend op deze workshop kan de workshop gastroscopie worden gevolgd.

 1. Inschrijving van deelnemers en koffiemoment
 2. Uitleg over endoscopie intrumentarium
 3. Gedetailleerde anatomie neusgang en sinus
 4. Techniek scopie neusgang en sinus (inclusief pathologieën en behandelopties)

Koffiepauze

 1. Wetlab scopie
 2. Nabespreking/Cases

Workshop Gastroscopie van het paard - VOL

Deze workshop vindt plaats op 27 februari 2024 van 13.00 - 17.00 bij de Universiteitskliniek voor Paarden Utrecht. Voorafgaand aan deze workshop kan de workshop endoscopie neusgang en sinoscopie paard worden gevolgd.

 1. Inschrijving en koffiemoment
 2. Endoscopie instrumentarium en principes techniek
 3. Gastroscopie: indicaties, techniek, interpretatie

Koffiepauze

 1. Wetlab scopie: gastro/duodenoscopie + ‘sham’ bioptname
 2. Nabespreking/Cases

Datum en locatie workshops endoscopie, sinoscopie en gastroscopie

Deze workshop endoscopie neusgang en sinoscopie paard vindt plaats op 27 februari 2024 van 08.30 - 13.00 in de Universiteitsklinkiek voor Paarden Utrecht.

De workshop gastroscopie vindt plaats op 27 februari 2024 van 13.00 - 17.00 in de Universiteitsklinkiek voor Paarden Utrecht.

Universiteitskliniek voor Paarden

De Universiteitskliniek voor Paarden (UKP) is één van de specialistische klinieken van het Universitair Dierenziekenhuis. De universiteitskliniek voor paarden bevindt zich op Yalelaan 112 in Utrecht.

Parkeren bij de universiteitskliniek

U kunt parkeren op de parkeerplaats direct voor de ingang. Uit de automaat bij de slagboom komt een parkeerkaart. Deze heeft u ook weer nodig om het terrein te kunnen verlaten.

docent workshop Endoscopie neusgang en sinoscopie

Drs. T. Huppes

Drs. T. Huppes

Docent workshop gastroscopie paard

Dr. R. van den Boom

Dr. R. van den Boom

Aanmelden voor de workshops

Beide workshops zitten helaas vol. Mocht u interesse hebben in een eventuele volgende editie, neem dan contact op met ovp.vet@uu.nl

Kosten workshops

Workshop

Kosten

Workshop endoscopie neusgang en sinoscopie paard

€475,-

Workshop gastroscopie paard

€450,-

Wat bieden deze workshops

Deze workshops zullen bestaan uit enkele inleidende lezingen waarin de principes van endoscopie, de anatomie en de techniek en diagnostisch waarde van gastroscopie en de neusgang en sinus aan bod komen. Aansluitend zullen er in de Universiteitskliniek enkele demonstraties gegeven worden en zal de techniek door deelnemers geoefend kunnen worden.

Neem bij vragen contact op met:

Onderwijs voor Professionals (OvP)