Toetsmatrijs: ontwerp en gebruik

 • Duur3 uur
 • Startmomentin overleg
 • VoertaalNederlands
 • OnderwijsvormOp locatie
 • DiplomeringCertificaat
 • Prijs€215

Ben je gevraagd een toetsmatrijs voor je cursus aan te leveren aan de examencommissie, en heb je geen idee hoe je een toetsmatrijs opstelt? Dan is deze masterclass voor jou.

Inhoud masterclass

De toetsmatrijs biedt veel handvatten voor jou als docent. Een goede toetsmatrijs vormt namelijk de basis voor een goede toets, doordat je al voor afname van de toets nadenkt over welke leerdoelen je op welk niveau toetst. Daarmee vormt de toetsmatrijs een blauwdruk voor je toets.

In deze masterclass gaan we in op de vraag hoe je als docent optimaal gebruik kunt maken van de toetsmatrijs. Aan de hand van je eigen cursusmateriaal maak je een toetsmatrijs of evalueer je een bestaande matrijs.

Programma

In deze cursus worden de volgende thema’s aangesneden:

 • Waarvoor dient de toetsmatrijs?
 • Van toetsmatrijs naar toets

Onderwerpen die aan bod komen zijn: leerdoelen, vaardigheidsniveaus, weging

Leerdoelen

Na afloop kun je:

 • De kenmerken van een goede toetsmatrijs benoemen (leerdoelen, vaardigheidsniveaus, weging)
 • Een weloverwogen toetsmatrijs formuleren
 • Op basis van een toetsmatrijs tot een toets komen

Bestemd voor

Docenten die voor hun cursus een toetsmatrijs hebben opgesteld of dat willen/moeten gaan doen

Kosten voor UU-docenten

UU-docenten kunnen gebruikmaken van O&T eenheden (mits beschikbaar) of deelnemen tegen gereduceerd tarief. In beide gevallen in overleg met de eigen faculteit.

Blijf op de hoogte

Deze cursus is nog niet gepland, dus aanmelden is nog niet mogelijk. Wil je een bericht ontvangen wanneer er nieuwe data gepland zijn? Meld je vrijblijvend aan voor de wachtlijst.

Incompany / maatwerk?

We bieden deze cursus ook incompany aan, desgewenst op maat gemaakt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Trainer

Drs. Marlies van Beek

Heb je een (onderwijskundige) vraag, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee.

Neem contact met ons op via: onderwijsadviesentraining@uu.nl of 030 253 2261.

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training traint onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven scholen en opleidingen onderwijskundig advies. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk om tot nieuwe perspectieven te komen. Onderwijsadvies & Training is onderdeel van de Universiteit Utrecht.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Volg ons via: