Toetsaudits

  • Startmomentin overleg

Een belangrijk onderdeel van de toetscyclus is het regelmatig evalueren van de toetskwaliteit, ook op programmaniveau. Wij ondersteunen bij deze complexe taak.

Inhoud

Een toetsaudit geeft inzicht in de sterke en ontwikkelpunten van het toetsprogramma. Eén van onze adviseurs bespreekt samen met jullie de punten die jullie onder de loep willen nemen. Wij kijken kritisch naar het toetsprogramma en komen – indien van toepassing – met concrete verbetersuggesties en aandachtspunten om de kwaliteit van de toetsing binnen de opleiding nog sterker te maken.

Vragen die bijvoorbeeld aan bod kunnen komen, zijn:

  • Zijn de beoordelingsformulieren binnen mijn opleiding wel geschikt?
  • Worden de leerdoelen en eindcompetenties voldoende getoetst in de opleiding?
  • Is het toetsprogramma gevarieerd genoeg?
  • Wordt er betrouwbaar en valide getoetst in de afstudeerfase?

Bestemd voor

Opleidingscoördinatoren, opleidingsdirecteuren en anderen die betrokken zijn bij de kwaliteit van toetsing op programmaniveau.

Prijs

De kosten zijn afhankelijk van de maatwerkafspraken. De wensen en het aantal deelnemers bepalen mede de prijs. Op verzoek kan een kostenindicatie worden gegeven.

Kosten voor UU-docenten

UU-docenten kunnen gebruikmaken van O&T eenheden (mits beschikbaar) of deelnemen tegen gereduceerd tarief. In beide gevallen in overleg met de eigen faculteit.

Incompany

Dit betreft een incompanycursus. Data en locatie worden in overleg vastgesteld. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Trainer

Drs. Marlies van Beek

Heb je een (onderwijskundige) vraag, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee.

Neem contact met ons op via: onderwijsadviesentraining@uu.nl of 030 253 2261.

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training traint onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven scholen en opleidingen onderwijskundig advies. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk om tot nieuwe perspectieven te komen. Onderwijsadvies & Training is onderdeel van de Universiteit Utrecht.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.