Onderwijsvisitaties en accreditatie

  • Startmomentin overleg

Een proefvisitatie blijkt nuttig ter voorbereiding van de gesprekken, waarmee je kunt voorkomen dat je door een slechte voorbereiding of onhandige gespreksvoering een negatiever oordeel krijgt dan je verdient. De proefvisitatie is georganiseerd in de vorm van een workshop, tijdens deze workshop worden gesprekken met de visitatiecommissie gesimuleerd.

Doel

Het doel van deze proefvisitatie is om gevoel te krijgen voor de situatie en de rol als ondervraagde tijdens een visitatie: welk soort vragen kunnen er komen, hoe kijkt een visitatiecommissie tegen de opleiding aan, hoe verloopt het gespreksproces? Deze bijeenkomst is nadrukkelijk niet bedoeld om de deelnemers een bepaalde mening ‘op te dringen’.

Voorbereiden van de zelfstudie

Bij het voorbereiden en schrijven van de zelfevaluatie ondersteunen wij bij de interpretatie van de standaarden van de opleidingsbeoordeling. Je kunt ons inschakelen als kritische lezer die vooral let op de onderbouwing van de eigen uitspraken.

Aanvullend onderzoek

Wij hebben voor opleidingen aanvullend onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld de mening van afgestudeerden over de opleiding, we hebben geadviseerd bij de opzet van curriculumevaluatie, een internationale vergelijking uitgevoerd van doelstellingen en programma. Recent zijn we betrokken bij de herformulering van de doelen van een opleiding en de afstemming van curriculum- en cursusdoelen op elkaar.

Prijs

De kosten zijn afhankelijk van de maatwerkafspraken. De wensen en het aantal deelnemers bepalen mede de prijs. Op verzoek kan een kostenindicatie worden gegeven.

Kosten voor UU-docenten

UU-docenten kunnen gebruikmaken van O&T eenheden (mits beschikbaar) of deelnemen tegen gereduceerd tarief. In beide gevallen in overleg met de eigen faculteit.

Incompany

Dit betreft een incompanycursus. Data en locatie worden in overleg vastgesteld. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Trainer

Dr. ir. Hetty Grunefeld

Dr. ir. Hetty Grunefeld

Heb je een (onderwijskundige) vraag, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee.

Neem contact met ons op via: onderwijsadviesentraining@uu.nl of 030 253 2261.

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training traint onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven scholen en opleidingen onderwijskundig advies. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk om tot nieuwe perspectieven te komen. Onderwijsadvies & Training is onderdeel van de Universiteit Utrecht.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.