Meer halen uit de NCO-rapportages (train-de-trainer)

  • LocatieUtrecht
  • DuurDagdeel
  • StartmomentDatum volgt nog
  • VoertaalNederlands
  • OnderwijsvormOp locatie
  • DiplomeringCertificaat
  • Prijsgratis

Het Nationaal Cohortonderzoek Onderwijs (NCO) maakt rapportages die een schat aan waardevolle informatie bevatten voor (s)bo en vo-scholen. Maar wat is nu relevant voor jouw school? Hoe interpreteer je als school wat er in de figuren staat? En wat kun je ermee in je eigen onderwijspraktijk? Veel scholen kunnen hierbij ondersteuning gebruiken. Daarom is er de training ‘Meer halen uit de NCO-rapportages’. In deze bijeenkomst van één dagdeel laten we zien hoe je scholen kunt leren betekenis te geven aan de figuren én er concrete acties uit te halen.

Voor wie?

Deze training is uitsluitend bedoeld voor onderwijsadviseurs/-begeleiders en kwaliteits-/beleidsmedewerkers van schoolbesturen. Het gaat dus om mensen die meerdere scholen ondersteunen, en niet om begeleiders van individuele scholen.

Certificering

Als je de volledige bijeenkomst bijwoont en actief participeert, ontvang je een certificaat van deelname en kun je scholen adviseren over de NCO-rapportages. Dit certificaat wordt jaarlijks verlengd als je aan een intervisiebijeenkomst deelneemt van de (online) ‘professionele leergemeenschap’.

Kosten

Deelname is gratis.

Aanbieder

De training wordt verzorgd door onderwijskundig experts van Onderwijsadvies & Training (Universiteit Utrecht) in opdracht van het NCO, onderdeel van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

Wat gaan we doen in de training?

  • Hoe zitten de NCO-rapportages in elkaar? Welke informatie is nieuw of aanvullend op wat scholen al weten? We gaan in op de reguliere schoolrapportages en (bij po/sbo) op de leergroei-rapportages.
  • Oefenen met het interpreteren van relevante figuren en het afleiden van vervolgacties.
  • Oefenen met het voeren van een ‘datadialoog’ met betrokkenen van een school (directie, IB-er/datacoach). Hier leer je hoe je, door vragen te stellen, de ander stimuleert om zelf een goede analyse te doen en zelf mogelijke oplossingen/ acties te formuleren, passend bij de schoolcontext.

Er zijn twee trainingen, een voor het (speciaal) basisonderwijs en een voor het voortgezet onderwijs.

Blijf op de hoogte

Momenteel staan er geen trainingen gepland. Wil je een e-mail ontvangen als er nieuwe data gepland zijn? Meld je dan vrijblijvend aan voor de wachtlijst.

Trainer

Dr. Claudy Oomen

Dr. Claudy Oomen

Trainer

Dr. Judith Loopers

Dr. Judith Loopers

De training wordt verzorgd door onderwijskundig experts van Onderwijsadvies & Training (Universiteit Utrecht) in opdracht van het NCO, onderdeel van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training ondersteunt onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven advies over leren in organisaties. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk, om tot nieuwe perspectieven te komen.

Contact

Neem contact met ons op via: onderwijsadviesentraining@uu.nl of 030 253 2261.