Lesson Study voor het basisonderwijs

  • StartmomentIn overleg
  • VoertaalNederlands
  • OnderwijsvormOp locatie
  • DiplomeringCertificaat

Inhoud

Een lesson study is een effectieve methodiek voor teamleren, waarbij de eigen lespraktijk centraal staat. Leerkrachten werken samen met een (interne of externe) procesbegeleider aan het ontwerpen, uitvoeren en onderzoeken van een les om zo meer inzicht te krijgen in het leren van leerlingen. Wij kunnen een Lesson Study-cyclus op school begeleiden, en kunnen adviseren over het opstarten en implementeren van Lesson Study.

Werkwijze

Tijdens de bijeenkomsten gaan we in op de Lesson Study-methodiek en de verschillende fasen hiervan. In een groep van 4 tot 6 collega’s doorloop je onder professionele begeleiding de Lesson Study-cyclus. Je kiest een thema dat je gezamenlijk wilt aanpakken, ontwerpt hier een les bij en analyseert het leren van leerlingen door middel van lesobservaties en het bekijken van hun werk. Samen met de collega’s pas je de les aan en wordt ook deze les geanalyseerd. Hierdoor krijg je inzicht in het leren van de eigen leerlingen, direct gekoppeld aan je eigen praktijk.

Bestemd voor

Leerkrachten, schoolopleiders, bouwcoördinatoren en IB’ers.

Prijs

De kosten zijn afhankelijk van de maatwerkafspraken. De wensen en het aantal deelnemers bepalen mede de prijs. Op verzoek kan een kostenindicatie worden gegeven.

Incompany

Dit betreft een incompanycursus. Data en locatie worden in overleg vastgesteld. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Trainer

Dr. Willemijn Schot

Dr. Willemijn Schot

Heb je een (onderwijskundige) vraag, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee.

Neem contact met ons op via: onderwijsadviesentraining@uu.nl of 030 253 2261.

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training traint onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven scholen en opleidingen onderwijskundig advies. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk om tot nieuwe perspectieven te komen. Onderwijsadvies & Training is onderdeel van de Universiteit Utrecht.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Volg ons via: