Effectief inzetten van peerfeedback op schrijfproducten

  • LocatieUtrecht
  • Duur1 dagdeel
  • Startmomentin overleg
  • VoertaalNederlands
  • OnderwijsvormOp locatie
  • DiplomeringCertificaat

Door peerfeedback kan de hoeveelheid feedback die studenten ontvangen, aanzienlijk toenemen. Een ander positief aspect is dat door het geven van peerfeedback, studenten zich verdiepen in de criteria voor de beoordeling, waardoor zij daarna beter in staat zijn om hun eigen conceptversies kritisch te bekijken. Het opnemen van peerfeedback in jouw eigen onderwijs kan dus een krachtig instrument zijn om studenten actief te betrekken bij hun eigen leerproces.

Inhoud

In deze workshop laten we zien wat, vanuit wetenschappelijke inzichten, effectieve manieren zijn om peerfeedback in te zetten in je cursus. Met elkaar kijken we kritisch naar voorbeelden van instructies voor peerfeedback en naar manieren om studenten hun schrijfwerk te laten reviseren op basis van de feedback. Ook geven we tips voor het strak organiseren van peerfeedback, zodat het haalbaar is binnen je cursus en het jou als docent niet te zwaar belast.

Je eindigt de workshop met het opstellen van een plan voor je cursus. Dit kan ook een aanscherping zijn van wat je al deed. Ook wanneer je al gebruik maakt van tools als Revisely of Peergrade is de workshop nuttig, je leert dan hoe je deze systemen op een effectieve manier kunt inrichten.

Het minimum aantal deelnemers is 8 en het maximum is 12.

Leerdoelen

De leerdoelen van deze workshop zijn:

  • Een beargumenteerde keuze maken over het wel/niet inzetten van peerfeedback bij schrijfproducten
  • Op effectieve wijze vormgeven en begeleiden van peerfeedback
  • Op een didactisch juiste manier inzetten van online peerfeedback.

Kosten voor UU-docenten

UU-docenten kunnen gebruikmaken van O&T eenheden (mits beschikbaar) of deelnemen tegen gereduceerd tarief. In beide gevallen in overleg met de eigen faculteit.

Nieuwe data voor 2025:

De volgende workshops staan op de rol:
16-01-2025
06-02-2025
06-03-2025

Tijden zijn van 14.00-16.00u

Interesse? Meld je nu al vrijblijvend aan, door hieronder te klikken op ‘Neem contact met mij op’

Aanmelden

Heb je belangstelling voor de workshops in Oktober 2024? Klik op gele button ‘Ik heb interesse’

Ik heb interesse voor een workshop in Oktober 2024

Incompany / maatwerk?

We bieden deze cursus ook incompany aan, als maatwerktraject. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee. Stuur een mail naar: onderwijsadviesentraining@uu.nl

Trainer

Dr. Claudy Oomen

Dr. Claudy Oomen

Heb je een (onderwijskundige) vraag, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee.

Neem contact met ons op via: onderwijsadviesentraining@uu.nl of 030 253 2261.

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training traint onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven scholen en opleidingen onderwijskundig advies. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk om tot nieuwe perspectieven te komen. Onderwijsadvies & Training is onderdeel van de Universiteit Utrecht.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.