Motiveren en activeren van leerlingen

  • Duur5 bijeenkomsten
  • StartmomentIn overleg
  • VoertaalNederlands
  • DiplomeringCertificaat

Inhoud

Motivatie speelt bij leren een grote rol. In dit traject laten we zien dat, naast intrinsieke motivatie, veel motivatoren bestaan waar docenten gebruik van kunnen maken om leerlingen te motiveren, zoals het opwekken van tijdelijke interesse en het tonen van het nut en de waarde van een opdracht. Onderzoek naar het geheugen laat daarnaast zien dat het activeren van leerlingen, met bijvoorbeeld werkvormen en vraagtechniek, ervoor zorgt dat kennis en vaardigheden in ons langetermijngeheugen terechtkomen.

In dit traject werken docenten aan een toolkit met manieren die helpen om leerlingen te activeren en motiveren. Je (her)ontwerpt (een deel van) je lesmateriaal en probeert dit in de eigen lespraktijk uit. Tot slot wordt daarop gereflecteerd en worden ervaringen uitgewisseld, die leiden tot een plan van aanpak.

Bestemd voor

Docenten in het voortgezet onderwijs.

Prijs

De kosten zijn afhankelijk van de maatwerkafspraken. De wensen en het aantal deelnemers bepalen mede de prijs. Op verzoek kan een kostenindicatie worden gegeven.

In vijf bijeenkomsten van drie uur behandelen we de volgende onderwerpen:

  1. Motivatie
  2. Autonomie en sturing
  3. Vraagtechniek
  4. Zelfregulatie van leerlingen
  5. Intervisie

Incompany

Dit betreft een incompanycursus. Data en locatie worden in overleg vastgesteld. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Trainer

Dr. Karin Smit

Dr. Karin Smit

Heb je een (onderwijskundige) vraag, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee.

Neem contact met ons op via: onderwijsadviesentraining@uu.nl of 030 253 2261.

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training traint onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven scholen en opleidingen onderwijskundig advies. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk om tot nieuwe perspectieven te komen. Onderwijsadvies & Training is onderdeel van de Universiteit Utrecht.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Volg ons via: