Leergang toetsexpertise

  • StartmomentIn overleg
  • VoertaalNederlands
  • DiplomeringCertificaat

In deze leergang doorlopen docenten of sectieleiders de hele toetscyclus, en ontwikkelen zij een toets die ze vervolgens afnemen en evalueren. In deze leergang staat summatieve toetsing centraal, maar formatief handelen kan ook aan bod komen.

Leerdoelen

Je leert:

  • toetsen ontwerpen voor je eigen vak, die passen bij de leerdoelen en die voldoen aan de kwaliteitseisen (validiteit, betrouwbaarheid, gebruiksgemak, transparantie);
  • de kwaliteit van toetsen te evalueren;
  • toetsresultaten accuraat te interpreteren en beoordelen;
  • de resultaten van toetsing te benutten voor het verbeteren van het onderwijs.

Incompany

We bieden de leergang aan voor één school of bestuur. De inhoud van de leergang stemmen we af op de wensen van de deelnemers.

Bestemd voor

Docenten en sectieleiders

Incompany

Dit betreft een incompanycursus. Data en locatie worden in overleg vastgesteld. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Trainer

Dr. Steven Raaijmakers

Dr. Steven Raaijmakers

Trainer

Dr. Claudy Oomen

Dr. Claudy Oomen

Heb je een (onderwijskundige) vraag, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee.

Neem contact met ons op via: onderwijsadviesentraining@uu.nl of 030 253 2261.

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training traint onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven scholen en opleidingen onderwijskundig advies. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk om tot nieuwe perspectieven te komen. Onderwijsadvies & Training is onderdeel van de Universiteit Utrecht.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.