Hoorcollege geven

  • LocatieUtrecht
  • StartmomentDatum volgt nog
  • VoertaalNederlands
  • OnderwijsvormOp locatie
  • DiplomeringCertificaat
  • Prijs€820

De cursus ‘Hoorcollege geven’ gaat over de praktische kanten van deze veelgebruikte, maar moeilijke onderwijsvorm. De deelnemers delen hun ervaringen en vragen, nemen een kijkje bij succesvolle hoorcolleges, bezoeken elkaars hoorcolleges, oefenen met korte hoorcolleges in de cursus die ook op video opgenomen worden en krijgen van elkaar en de cursusleider gedetailleerde feedback op het product en het proces. De deelnemers gaan samen aan de slag met relevante theorie om zo hun hoorcolleges in de praktijk te kunnen verbeteren.

Bestemd voor

Docenten die hun hoorcollege-vaardigheden willen verbeteren

Bijzonderheden

Het is van belang dat je alle bijeenkomsten aanwezig kunt zijn, en les geeft tijdens (een groot gedeelte van) de training.

Kosten voor UU-docenten

UU-docenten kunnen gebruikmaken van O&T eenheden (mits beschikbaar) of deelnemen tegen gereduceerd tarief. In beide gevallen in overleg met de eigen faculteit.

Bijeenkomst 1

In de eerste bijeenkomst ligt de focus op de leerwensen van de deelnemers, bespreken we het belang van een goede docent-studentrelatie en oefenen we met de eerste indruk die je als docent achterlaat.

Bijeenkomst 2

Tijdens de tweede bijeenkomst duiken we dieper in achterliggende onderwijswetenschappelijke theorie, die relevant is voor het verbeteren van het doel van je hoorcollege.

Bijeenkomst 3

In de derde bijeenkomst richten we ons op het concept ‘motivatie’ en koppelen we hier activerende werkvormen aan om zo een hoorcollege interessant, relevant en interactief te maken.

Bijeenkomst 4

Tijdens de vierde bijeenkomst bespreken we lastige situaties die je mee kan maken tijdens het geven van een hoorcollege. Dit doen we door middel van intensieve intervisie. Ook kan er, afhankelijk van de leerwensen van de deelnemers, nóg specifieker geoefend worden met presentatievaardigheden die komen kijken bij het geven van een hoorcollege.

Nieuwe data voor 2025:

De volgende workshops staan op de rol:
16-01-2025
06-02-2025
06-03-2025

Tijden zijn van 14.00-16.00u

Interesse? Meld je nu al vrijblijvend aan, door hieronder te klikken op ‘Neem contact met mij op’

Aanmelden

Heb je belangstelling voor de workshops in Oktober 2024? Klik op gele button ‘Ik heb interesse’

Ik heb interesse voor een workshop in Oktober 2024

Incompany / maatwerk?

We bieden deze cursus ook incompany aan, als maatwerktraject. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee. Stuur een mail naar: onderwijsadviesentraining@uu.nl

Trainer

Dr. Arjan van Tilborg

Dr. Arjan van Tilborg

Heb je een (onderwijskundige) vraag, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een incompanytraining of adviestraject op maat? We denken graag met je mee.

Neem contact met ons op via: onderwijsadviesentraining@uu.nl of 030 253 2261.

Over Onderwijsadvies & Training

Onderwijsadvies & Training traint onderwijsprofessionals gedurende hun hele loopbaan. Wij bieden maatwerkoplossingen bij onderwijsvraagstukken, en geven scholen en opleidingen onderwijskundig advies. We verbinden kennis uit de wetenschap met de onderwijspraktijk om tot nieuwe perspectieven te komen. Onderwijsadvies & Training is onderdeel van de Universiteit Utrecht.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Op alle diensten van Onderwijsadvies & Training zijn betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing.