Optimaliseren voeding en beweging bij kankerpatiënten

 • LocatieWageningen
 • Duur8 uur zelfstudie en 1 praktijkdag
 • Startmoment28 november 2023
 • VoertaalNederlands
 • OnderwijsvormOnline, Op locatie
 • DiplomeringCertificaat, PE-punten
 • Prijs€ 495,-

Over de cursus

Hoe ga je als zorgprofessional om met de ingrijpende gevolgen van kanker bij patiënten? Hoe kan je de meest recente inzichten uit onderzoek over voeding en beweging bij kankerpatiënten omzetten in praktijkgerichte oplossingen die een positief effect hebben op de leefstijl van je patiënt? Hoe breng je deze kennis over op een eenvoudige manier, afgestemd op de patiënt? De alliantie TU/e, WUR, UU, UMC Utrecht hebben hun krachten gebundeld in deze multidisciplinaire cursus. Samen hebben zij de nieuwste inzichten uit onderzoek naar voeding en beweging voor patiënten met kanker vertaald naar een blended course (online/zelfstudie plus een live dag) voor de zorgverlener. Met de nieuwste onderzoeksresultaten en kennis kan het medisch advies en leefstijladvies naar de kankerpatiënt toe worden geoptimaliseerd zodat zij de best mogelijke kwaliteit van leven kunnen ervaren, tijdens- en na de kankerbehandeling.

Voor wie?

Deze opleiding is gericht op verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, en praktijkondersteuners. Andere mogelijk geïnteresseerde beroepsgroepen zijn artsen, apothekers, diëtisten, fysiotherapeuten en alle andere professionals in het kankernetwerk die interesse hebben in het optimaliseren van voeding en beweging bij kankerpatiënten zodat ze een goed leven leiden na de diagnose van kanker.

Wat leer je?

 • Je leert over de nieuwste wetenschappelijke kennis van voeding en beweging en de invloed daarvan op kanker en de kankerpatiënt.
 • Je leert deze kennis om te zetten in praktijkgerichte oplossingen die een positief effect hebben op de leefstijl van de patiënt.
 • Je leert hoe je de opgedane kennis eenvoudig overbrengt.
 • Je leert hoe te motiveren en te monitoren en leer je rekening te houden met de kennis van de patiënt, houding en gedrag met betrekking tot voeding en beweging.
 • Je deelt je eigen kennis en ervaring met vakgenoten en leert van elkaar.

Accreditatie

(Sub)specialisme

Categorie

Punten

Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals

Scholing Oncologie

4

Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register

Scholing verpleegkundig specialisten

5

NVvPO

Nascholing praktijkondersteuners

5

Samenwerking

Deze cursus is tot stand gekomen door een alliantie van Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht. Voor meer informatie over de alliantie, ga naar de website.

Meer informatie over de cursus

Wil je meer weten? Of wil je je inschrijven? Ga dan naar de website van de WUR.

Programma

Live event op dinsdag 28 november 2023.

Tijdsinvestering

8 uur zelfstudie en 1 praktijkdag.

Belangrijke data

Opening online platform

30 oktober 2023

Fysieke bijeenkomst in Wageningen

28 november 2023

Vragen?

Neem contact op met programmamanager Astrid Kühlkamp, Astrid.Kuhlkamp@wur.nl